Från vingård till flaska

Historien bakom varje glas vin från Jakob Gerhardt

Ankomsten till vinkällaren – där druvor blir till vin 

Efter skörden bearbetas druvorna varsamt. De transporteras i kar till källaren, där vår källarmästare Steve Eberding och hans team tar över.

Färska druvor i kar, redo för källaren

Vi satsar på en blandning av tradition och modern källarteknik. I 200 rostfria ståltankar, 50 barriquer, 9 stora träfat och 500-liters tonneaux skapas en mångfald av stilar – från friska, fruktiga vita viner till komplexa, fatlagrade röda viner. Här uppstår dock inte bara viner: Även utvalda spritdrycker och internationella specialiteter får sin slutfinish hos oss.

Vy in i vår historiska vinkällare

Den sista finishen – buteljering och etikettering Innan vinet lämnar källarutrymmena kontrollerar vårt team varje detalj: Är mognaden perfekt? Uppfyller vinet våra kvalitetskrav? Först därefter går det vidare till buteljering. Vår moderna maskin ser till att varje flaska fylls, försluts och etiketteras med precision.

Föregående del - Nästa del