Från vingård till flaska
Historien bakom varje glas vin från Jakob Gerhardt
Början i vingården – där natur och hantverk smälter samman
Men bra viner uppstår inte av sig själva. De behöver människor med passion. Vårt team tar hand om vinstockarna året runt – från den varsamma beskärningen på vintern till lövverksarbete och skördebegränsning på sommaren. Vi är övertygade om att hållbarhet börjar i vingården. Därför satsar vi alltmer på svampresistenta sorter ("Piwis"), som klarar sig nästan helt utan växtskyddsmedel, och ställer gradvis om vingårdarna till ekologisk odling.
Druvsortsmångfalden – tradition möter innovation
Rheinhessen är känt för sin mångfald: hos oss växer 35 druvsorter, från klassiker som Riesling, Silvaner och Spätburgunder till internationella sorter som Sauvignon Blanc, Chardonnay och Merlot. Särskilt stolta är vi över våra egna korsningar: Cumdeo Blanc, Jakob Gerhardt Blanc, Cumdeo Rouge och Alegrillo Negro. Dessa innovativa sorter är skyddade av EU:s sortskydd och finns endast hos Jakob Gerhardt – ett tecken på vår innovationskraft.
Vinskörden – det stora ögonblicket
